Goli grad | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Goli grad

Novo izdanje Turbine - turbo tribine predstavlja grad Zagreb iz vizure četiri veoma različita gradska glasa.

29.06.2015 , Zagreb - Močvara

FOTO: Kathy Warner

Zahvaljujući kratkim pričama koje je objavljivao osamdesetih na stranicama književnog časopisa Quorum, Igora Čumandru poznajemo kao senzibilnog novozagrebačkog beatnika iz Zapruđa.. Međutim, prvu je knjigu objavio tek 2005. godine i od tad ne posustaje, a za njim će ostati Trbuh crnog bombardera (pjesme), te proza Sretni ljudi svi i Sunčana strana radijatoraPosljednji čovjek koji je umro prije rata

Zdenko Franjić - arhivist, izdavač, pjesnik i glazbenik - prvi je nezavisni izdavač na ovim prostorima do danas je ostao vjeran svojim DIY načelima alternativne scene i aktivizma. Iz njegovog su kataloga izronili neki od najznačajnijih bendova zadnjih 30-ak godina iz Hrvatske i inozemstva. U svojem je katalogu otvorio prostor i za njihove razne solo-izlete, pružajući potporu i novim mladim izvođačima, kao i renomiranim strip-autorima. Ukratko, Zdenko odbija staviti bar kod i od djela napraviti proizvod.

Nikola Vincelj Jinks, diplomirao je grafiku 1989. na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi Miroslava Šuteja. Početkom 90-ih odlazi u Amsterdam, aktivan na skvoterskoj sceni s generacijom grupe Sexa te surađuje s grupom Cul-de-Sac i The Ex, bavi se uređenjem interijera. Jinks se je 1980-ih bavio vizualnim dizajnom kao autor postera i covera za kazete.

Davor Butković Žu, hrvatski alpinist i himalaist. Bio je suradnik za letenje u kazalištu, speleolog u suradnji sa saborskim odborima koji su istraživali Šaranove jame i Jazovke, a na uličnom festivalu Cest is d’best 2002. godine biciklom se spustio niz fasadu na Cvjetni trg čime je simbolično uveo hrvatsku alternativnu scenu u 21. stoljeće. 

Tribina Goli grad - refleksija grada iz kuta tzv. izgubljene generacije će biti održana u ponedjeljak, 29. lipnja, u klubu Močvara, s početkom u 20.30 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 29.06.2015