Goran Dević u Dokukinu | kulturpunkt

Najave Filmski ciklus

<

Goran Dević u Dokukinu

Ovog će četvrtka, nakon projekcija starijih i novijih filmova Gorana Devića, svi gledatelji moći razgovarati s redateljem.

31.03.2011 , Rijeka - Dokukino Croatia
  • A
  • +
  • -

U 19 sati možete pogledati nešto starije dokumentarce Gorana Devića: Park u izgradnji iz 2008. i Sretna zemlja iz 2009. Od 21 sat na rasporedu su njegovi novi srednjemetražni filmovi Poplava i Don Juans: Oprostite gospodična. Nakon projekcije u 21 sat, moći ćete razgovarati s redateljem i reći što mislite o njegovim filmovima.Poplava prati situaciju nakon poplave u Lici, kada čitavo područje oko rijeke Like postaje golemo jezero, a jedina komunikacija odvija se čamcem. S obzirom na mješano stanovništvo tog kraja, lokalni Srbi i Hrvati prisiljeni su surađivati, ujedinjeni u zajedničkoj muci i povezani, sada jedinstvenom rijekom koja povezuje sela. Na zadnjem Sarajevo Film Festivalu, Dević je za ovaj film osvojio nagradu EDN Talent Grant, nagradu najveće europske dokumentarističke mreže European Documentary Network.Don Juans: Oprostite gospodična duhovit je dokumentarac o začudnom tečaju za strance, koji se održava u Zagrebu. Uglavnom američki državljani dubljeg džepa, od samozvanog poduzetnika Ranka Magamija dolaze naučiti samo jednu vještinu – kako zavesti ženu i odvesti je u krevet.

Goran Dević diplomirao je režiju na zagrebačkoj ADU, gdje danas radi kao asistent na diplomskom studiju režije dokumentarnog filma. Autor je dokumentarnih i igranih filmova nagrađivanih u zemlji i inozemstvu. Trenutačno završava novi dokumentarac Željezara Sisak. Njegove Uvozne vrane osvojile su nagrade u Motovunu, Sarajevu i Danima hrvatskog filma. Dugometražni igrani prvijenac Crnci koji je napravio zajedno sa Zvonimirom Jurićem svrstan je među najbolje suvremene domaće filmove, što potvrđuje i gomila nagrada.

Više infromacija možete pronaći ovdje.


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 29.03.2011