Gost urednik: Goran Pavlov | kulturpunkt

Audio

Gost urednik: Goran Pavlov

Kroz audio-podcastove u seriji "gost urednik" u suradnji s lokalnim nezavisnim glazbenicima, promotorima, kritičarima i radnicima u medijima promoviramo nedovoljno eksponiranu glazbu.

  • A
  • +
  • -

Goran Pavlov, kritičar Potliste i muzički entuzijast koji stoji iza bloga Ruralna gorila, u prvom podcastu izabrao je pet recentnih izdanja domaćih izvođača. 

 

Elephant and the Moon

Petar Vranić od stvarnosti bježi u kantautorsko-rokersku romantiku dajnerskih separea i pjesama pristiglih s lijeve strane radija, ali noć ga naposljetku uvijek sustigne. 

 

Go No Go

Detonacija eksplozije američke underground rock scene osamdesetih još uvijek odzvanja u radu ponajboljih svjetskih bendova, a ni Hrvatska u tom pogledu nije iznimka – anti-mizantropska verzija 'Feel The Pain' novi je tajni hit ovog benda.

 

Irena Žilić

Ljupkost najuvjerljivije predstavnice novoga hrvatskoga ženskog pisma u pratnji odmjerenog benda poziva na još jedan ples na mjesečini pod ravnanjem Vana Morrisona.

 

The Marshmallow Notebooks

Matija Habijanec je zapeo na otoku čijoj se rujanskoj uljnoj melankoliji i partijama stolnog tenisa između kišnih mrzlih jutara i iznenadnih povrataka najvrelijeg ljetnog prženja nikako ne može oduprijeti. Zato smo na novi album i čekali predugo. Zato se i isplatilo.

 

Riverpool

Ekipa koja stoji iza rado viđenih tulum-mahera Beatles Revival Band pokazuje kako ugođaj i ugodu klasicističkog popa šezdesetih i njegovih najboljih učenika devedesetih lakoćom postiže i autorskim materijalom.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 11.09.2013