Grad i kulturna politika | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Grad i kulturna politika

Platforma Okret potpora u zadarskom Muzeju antičkog stakla organizira tribinu Grad i kulturna politika.

20.06.2013 - 22.06.2013 , Zadar - Muzej antičkog stakla
  • A
  • +
  • -

Neka od pitanja koja će se nastojati prodiskutirati na tribini zakazanoj za četvrtak, 20. lipnja, s početkom u 18.30 sati su koji su prioriteti i procedure, kriteriji i prakse ulaganja u kulturu Grada i Županije? Kakva je kulturna politika posrijedi i koji su njeni učinci? Koliko je imanje strateškog okvira relevantno, jesu li i na koji način usklađeni lokalni i nacionalni ciljevi te kakvu nam budućnost predviđa europsko zakonodavstvo i kulturne politike EU.

Na tribini govore predstavnici institucija i stručnjaci područja, Dea Vidović, upraviteljica nacionalne Zaklade Kultura nova, Slaven Tolj, ravnatelj Muzeja za suvremenu i modernu umjetnost u Rijeci te Željka Tonković s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru. Poziv je upućen i vodstvu Grada. Moderatorica tribine je Gordana Baljak

Dan kasnije, 21. lipnja u 21.30, u sv. Donatu, održat će se i dva performansa: Something and Nothingness Vasana Sitthiketa i erasing Her history Sinéad O'Donnell. O'Donnell poduzima akcije i postavlja situacije koje govore o složenosti, proturječjima i sličnostima između medija i discipline, zadanosti i spontanosti, intuicije i metodologije, umjetnika i publike. Kustosica je ovogodišnje manifestacije Međunarodni susret umjetnika Antonio Gotovac Lauer na temu azijske umjetnosti performansa, a zadarskoj će se publici predstaviti performansom erasing Her history. Sitthiketa proziva probleme suvremenog tajlandskog i ostalih svjetskih društava poput iskorištavanja siromašnih, organskoj korupciji među političarima i birokratima... Autor je kazališnih predstava i performansa, piše poeziju, dječje knjige i političke eseje, izlagao je na Venecijanskom bijenalu 2003. godine.  

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 20.06.2013