Grad oslobođen od kulisa | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Grad oslobođen od kulisa

U 25. izdanju Photo Talka multimedijalni umjetnik Darko Škrobonja govori o svom višegodišnjem fotografskom projektu dnevnik C-41.

28.01.2019 , Split - Salon Galić
  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 28. siječnja u 19 sati u splitskom Salonu Galić održava se 25. Photo Talk, na kojem će gostovati multimedijalni umjetnik Darko Škrobonja. Autor će govoriti o svom višegodišnjem projektu dnevnik C-41 koji je trenutno izložen u Salonu Galić - od inicijalne motivacije, potrage za glavnom temom, preko fotografskih tehnika koje su korištene da bi se cijeli projekt realizirao, do foto knjige koja je finalni rezultat cijelog procesa.

Kako u predgovoru izložbe navodi Tonči Kranjčević Batalić, "Ciklus fotografija dnevnik C-41 nastao je na spontanim i besciljnim šetanjima autora po rutama čiji odabir je djelomično slučajan a djelomično proizlazi iz autorovog cjeloživotnog iskustva odrastanja u Splitu. Ta lutanja svoj smisao dobivaju kroz motive koji ih čine baš takvima kakva jesu, a koja autor bilježi u tehnici analogne fotografije u boji srednjeg formata. Te fotografije prikazuju grad oslobođen od kulisa i glamura, od lažne reprezentacije, te otkrivaju istovremeno lakoću i težinu života u njemu".

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 28.01.2019