Grad srednjoškolskog filma | kulturpunkt

Najave Festival

<

Grad srednjoškolskog filma

Mlade filmaše i filmašice ove godine u Karlovcu, u sklopu 21. Filmske revije mladeži i 9. Four River Film Festivala, očekuje bogat filmski, edukativni i zabavni program.

06.09.2016 - 10.09.2016 , Karlovac - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac od 6. do 10. rujna u Karlovcu se održavaju 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival. Filmska revija mladeži festival je filmova koji su napravili srednjoškolci, odnosno mladi u dobi od 14 do 20 godina, a ove je godine, zajedno s međunarodnom inačicom – Four River Film Festivalom, u znaku nezamjenjivog prijevoznog sredstva - bicikla.

Svečano otvorenje na rijeci Kupi, koje će 6. rujna voditi poznati voditelj i imitator Luka Bulić, nudi svim ljubiteljima filmske umjetnosti svjetlosni spektakl s trodimenzionalnim projekcijama na vodenom zidu u organizaciji tvrtke Prolight d.o.o. Uz ceremoniju otvaranja održat će se karlovačka premijera filma Žena zmaj Ivane Sansević, a nakon toga posjetitelje čeka zabavni program u Papa’s Baru uz grupu 4head.

"Karlovac uistinu postaje platforma za razvoj srednjoškolskog filma i ono što me u tom kontekstu posebno veseli su partnerske suradnje koje smo ostvarili s profesionalcima iz svijeta filma. S Relativity školom iz Los Angelesa organiziramo dva radionička programa, a komisija Prodigy Campa, kampa u Seattleu koji okuplja najtalentiranije mlade filmaše svijeta, odabrat će jednog autora od filmova uvrštenih u selekciju za sudjelovanje na kampu. Ovakve nas suradnje iznimno vesele jer pružaju budućim filmašima nezaboravna iskustva i edukaciju", istaknula je Marija Ratković Vidaković, koordinatorica Revije i Festivala.

S 594 prijavljenih filmova iz cijelog svijeta, 4000 gledatelja i 150 međunarodnih gostiju Revija i Festival su već tradicionalno važno mjesto srednjoškolskog filma, a osim uživanja u gledanju filmova, filmoljupci će provesti i 5 nezaboravnih dana u učenju. Ove ih godine očekuje bogat edukativni program radionica i okruglih stolova, a na obalama četiri rijeke prikazat će se najbolji ovogodišnji filmovi prema izboru stručne selekcijske komisije profesorice Ane Đordić te filmskih kritičara Boška Picule i Stipe Radića.

Na službenim stranicama potražite više informacija i detaljan program Festivala i Revije.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 01.09.2016