Grad za građane | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Grad za građane

Internetska stranica star-ka.eu nastalu je u okviru projekta Partnerstvom do dobrog upravljanja.

Piše: Vatroslav Miloš

FOTO: Tomislav Mavrović

  • A
  • +
  • -

Partnerstvom do dobrog upravljanja projekt je koji udruga KA-MATRIX provodi u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Udrugom za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka.

"Internetskom stranicom želi se dodatno omogućiti građanima da daju vlastito mišljenje i prijedloge po pitanju planiranja, uređenja i osmišljavanja života u karlovačkom gradskom centru, povijesnoj ‘zvijezdi’, ali i prikazati dosadašnji rad na navedenome prostoru", ističu iz KA-MATRIX-a.

U tome je smislu svakako najkorisnija rubrika na stranici je "Moja ideja" gdje zainteresirani građani imaju priliku, ispunjavanjem jednostavnog obrasca, raspitati se o svemu što ih u području planiranja i uređenja grada zanima, ali i dati konstruktivne prijedloge i mišljenja o tome kako oni misle da bi grad mogao i trebao izgledati i funkcionirati. 

Također, napominju iz organizacije, "na stranicama će biti objavljivani razgovori s voditeljima i predstavnicima udruga o potrebama civilnoga sektora, pratiti će se aktivnosti lokalne uprave po pitanju održavanja, očuvanja i uređenja gradskog središta - Zvijezde, te predstavljati primjeri dobre prakse u Hrvatskoj, susjednih zemalja (Slovenija i BiH) i EU iz područja javno civilnog partnerstva".

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 11.06.2015

VEZANE VIJESTI

Imamo pravo znati

Udruga Programiraj za Hrvatsku i GONG predstavili su platformu ImamoPravoZnati.org koja će građanima omogućiti lakši pristup informacijama tijela javne vlasti.

Interesi nekih pred interesima svih

Piše: Matija Mrakovčić
Državni ured za upravljanje državnom imovinom otvorio je javno savjetovanje o prijedlogu Zakona kojim bi se omogućila privatizacija dijela društva Hrvatskih autocesta.

Noćni urbanizam

Piše: Vatroslav Miloš
Betonsko platno ulične umjetnosti u Branimirovoj ulici u centru Zagreba bez najave je zamijenjeno generičkim reklamnim panoima.