Grad Zagreb i mediji | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Grad Zagreb i mediji

S obzirom na proces nastajanja medijske strategije na nacionalnoj razini, neophodno je da i Grad Zagreb prepozna važnost kreiranja medijske strategije na lokalnoj razini.

06.05.2013 - 07.05.2013 , Zagreb - Novinarski dom
  • A
  • +
  • -

Platforma Novi prostori govora u ponedjeljak, 6. svibnja, od 11 do 13 sati u Novinarskom domu organizira javnu tribinu na temu Grad Zagreb i mediji. Cilj je tribine otvoriti razgovor s predstavnicima političkih stranaka, kandidatima za zastupnike u Gradskoj skupštini, članovima akademske zajednice, predstavnicima medija kao i zainteresiranim građanima, o pitanjima na području medija na lokalnoj razini i mogućnostima razvoja medijske politike u našem gradu.

Tribinu u kojoj sudjeluju Iva Kvakić (ZA GRAD), Jasen Mesić (HDZ), Diana Pečkaj Vuković (HSLS-HSS-Zelena lista), Tomislav Stojak (HNS), Vlasta Toth (HSLS-HSS-Zelena lista), Branko Vukšić (Hrvatski laburisti - Stranka rada) te predstavnik SDP-a, moderirat će Jelena Berković iz udruge GONG, a uvod u tribinu dat će dr. sc. Viktorija Car, docentica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Platformu Novi prostori govora čini šest organizacija s područja neprofitnih medija i produkcija te nezavisne kulture. Nositelj projekta je Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva (nakladnik portala Kulturpunkt.hr), a partneri su Udruga za promicanje kultura Kulturtreger (nakladnik portala Booksa.hr), nezavisna produkcije Fade In, K-zona (nakladnik portala Vox Feminae), Savez udruga za razvoj neprofitnih medija N-mreža te Centar za dramsku umjetnost (nakladnik časopisa Frakcija).

"S obzirom na proces nastajanja medijske strategije na nacionalnoj razini, smatramo da je neophodno da i Grad Zagreb prepozna važnost kreiranja medijske strategije na lokalnoj razini. Pravovremeno i točno informiranje, izvještavanje o važnim, ali marginaliziranim temama za život zajednice, te davanje drukčije perspektive, odnosno raznovrsna obrada tema ključni su za razvoj medijskog pluralizma koji je jedan od temelja svakog demokratskog društva", najavljeno je iz organizacije.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 03.05.2013