Građanski odgoj i obrazovanje | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Građanski odgoj i obrazovanje

Četvrti sastanak Inicijative za kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za demokratsko građanstvo bit će održan u prostoru karlovačke udruge Domaći 19. veljače u 10 sati.

19.02.2013 - 20.02.2013 , Karlovac - Centar za mlade na Gazi

Na sastanku Inicijative raspravljat će se o izazovima uvođenja Građanskog odgoja i obrazovanja u obrazovni sustav RH te poziciji Inicijative u tom procesu. Također, prisutne organizacije (Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Forum za slobodu odgoja, Dirdem, Documenta - centar za suočavanje s prošlošću, CESI, Hrvatsko debatno društvo, Domaći) predstavit će svoje aktivnosti i nadolazeću kampanju o tome što je Građanski odgoj i obrazovanje i zašto je važan u obrazovanju. Eksperimentalno uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja u osnovne i srednje škole odvija se uz podršku provedbenog tima projekta Novo doba ljudskih prava i demokracije u školama koji čine Mreža mladih Hrvatske, Centar za mirovne studije i GONG te u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Četvrti sastanak Inicijative za kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za demokratsko građanstvo bit će održan u prostoru karlovačke udruge Domaći, u utorak, 19. veljače u 10 sati. Članovi inicijative bit će dostupni za komunikaciju i izjave od 13 do 14 sati te uoči početka sastanka.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 18.02.2013