Graditi gradove sadašnjosti | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Graditi gradove sadašnjosti

Mathias Echanove, Rahul Srivastava i Ismini Christakopoulou održat će šesto i posljednje u nizu predavanja u sklopu platforme Future Architecture.

16.06.2016 , Zagreb - Oris Kuća arhitekture
  • A
  • +
  • -

Mathias Echanove, Rahul Srivastava i Ismini Christakopoulou članovi su angažiranog, eksperimentalno-urbano-istraživačkog kolektiva urbz. Kolektiv organizira radionice, promiče istraživačke projekte, proizvodi urbane oblike i koncepte te razvija web sadržaje o urbanim prostorima i mjestima od 2008. godine, a vjeruje da su upravo stanovnici stručnjaci za vlastita naselja. Njihovo svakodnevno iskustvo mjesta u kojima žive i rade konstituira bazična znanja o planiranu i urbanom razvoju. Za donosioce odluka, urbaniste, arhitekte i trgovce nekretninama, pristup ovom znanju najbolji je mogući način poboljšanja kvaliteta i utjecaja kojeg imaju obavljajući svoj posao. Razumijevanje lokalnog iz perspektive onih koji ta mjesta nastanjuju povećava šanse za konačnu uspješnost projekta. urbz radi sa zajednicama iz različitih dijelova svijeta.

Predavanje kolektiva urbz, naslovljeno No Future - Building the Present, održat će se u četvrtak, 16. lipnja u 20 sati i posljednje je predavanje u Oris Kući arhitekture u sklopu projekta Future Architecture Platform. Riječ je o europskoj platformi koja uključuje 14 organizacija iz 13 zemalja predvođenih Muzejom za arhitekturu i dizajn u Ljubljani. U potrazi za individualcima i kolektivima s vizijom promišljanja budućnosti arhitekture u Europi, upućen je poziv za ideje na koji je pristiglo gotovo 300 projekata vezanih ne samo za arhitekturu već i urbanizam, krajobraznu arhitekturu, dizajn, film i umjetnost. Određeni projekti odabrani su za sudjelovanje u programu izložbi, konferencija, predavanja i radionica koje će se održavati kroz 2016. godinu diljem Europe, pa tako i u Zagrebu - u Oris Kući arhitekture. 

 Ulaz na predavanje je slobodan. Predavanje će biti na engleskom jeziku.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 14.06.2016