Granice bajke i zbilje | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Granice bajke i zbilje

Polazeći od Ivšićevog predloška, predstava Igra Gordogana studentskog Teatra K. na prividno fantazmagoričan način progovara o aktualnoj društvenoj situaciji.

21.04.2018 , Zagreb - Kino Forum

U subotu, 21. travnja u 20 sati u Kinu Forum u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić održava se premijerna izvedba predstave Igra Gordogana Teatra K., kazališne sekcije studenata komparativne književnosti pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Predstava polazi od drame Kralj Gordogan Radovana Ivšića, koja govori o tiraniji jednog kralja i tragičnoj sudbini likova koji su dio njegovog svijeta.

Nadrealistična i bajkovita drama koja je pravi primjer verbalne agresije i poetičnog Ivšićevog teatra u verziji studenata amatera postala je igrom koja na prividno fantazmagoričan način progovara o aktualnoj društvenoj situaciji.

Kako navode autori, Igra Gordogana svjesno postavlja mnoga pitanja: "kamo odlaze naše misli, kako one izgledaju jednom kada ih ugledamo i kako uopće znati što je stvarno, a što nije?"

U predstavi igraju: Martin Hengl, Mislav Živković, David Gračanin, Anđela Žužul, Lucija Šimić, Ana Daria Bokan, Andreja Lemić, Ivana Vrkić, Barbara Balić i Sara Kišević.

Režiju i dramaturgiju potpisuje Matea Antunović, svjetlo i ton asistent režije Andrej Drenski, glazbu Ivan Džajić, koreografiju Lara Pavičić, scenografiju i kostimografiju Isidora Švaga, a  frizuru i šminku Ivana Blažević. Producentica predstave je Lucija Šimić.

Teatar K. djeluje već pet godina i svaku akademsku godinu obilježava kazališnim projektom. Teatar ne funkcionira kao dramski studio, nego kao mjesto gdje se bilo tko može okušati u praktičnom kazališnom radu i pridonijeti svojim interesima i talentom. Cjelokupna produkcija kazališnih predstava je na studentima - od režije i dramaturgije, preko glume, vođenja radionica, do promocije.

Projekt je u potpunosti nastao studentskim volonterskim radom, uz podršku Studentskog centra u Zagrebu i Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 13.04.2018