Granice ljudskog tijela | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Granice ljudskog tijela

Novi projekt umjetničkog redatelja izvedenog kolektiva ROOM 100 Jakova Labrovića odabran je među osam najočekivanijih novih produkcija na suvremenoj cirkuskoj sceni.

Pripremila: Matija Mrakovčić
  • A
  • +
  • -

Predstava suvremenog cirkusa Mr. Fantastic koju potpisuje Jakov Labrović, umjetnički redatelj izvedenog kolektiva ROOM 100, a koja će svoju premijeru doživjeti na jesen 2016. godine na Festivalu novog cirkusa u Zagrebu, odabrana je među osam najočekivanijih novih produkcija na suvremenoj cirkuskoj sceni. 

To joj je osiguralo pozivnicu za nadolazeći Fresh Circus, međunarodni seminar za razvoj suvremene cirkuske umjetnosti koji organizira Francuski informacijski centar za cirkusku i uličnu umjetnost Hors Les Murs, europska mreža za cirkusku i uličnu umjetnost Circostrada Network i centar za suvremenu cirkusku umjetnost grada Pariza La Villetta, koji se održava od 13. do 15. travnja u Parizu. 

Odabir u osam najočekivanijih predstava u 2016. godini omogućit će Jakovu Labroviću, redatelju i izvođaču, i Antoniji Kuzmanić, suvoditeljici kolektiva i izvođačici, predstavljanje na pitch-sessionu pred nekoliko stotina profesionalaca: ravnatelja različitih festivala, direktora nacionalnih i regionalnih kazališnih kuća, direktora rezidencijskih centara, producenata. Ovogodišnji seminar organiziran je na temu Moving Borders, s ciljem mapiranja različitih scena suvremenog cirkusa na svijetu i njihovog razvoja. 

Uz osiguranu dvogodišnju koprodukcijsku potporu Festivala novog cirkusa, Mr. Fantastic prošle je godine također odabran za pitch-session na najpoznatijem francuskom festivalu suvremenog cirkusa CIRCa u Auchu, kao jedan od samo deset ne-francuskih kolektiva.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.03.2016

VEZANE VIJESTI

Cirkus kao rasadnik kreativnog rada

Razgovarao: Vatroslav Miloš
S Antonijom Kuzmanić razgovarali smo o sudjelovanju izvedbene skupine ROOM 100 u istraživačkom radu Bauke Lievens o suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.

Osmišljavanje prostora zajedno s korisnicima

Razgovarala: Matija Mrakovčić
S Antoniom Kuzmanić razgovaramo o prošlosti i budućnosti Doma mladih, zagovaračkim mogućnostima Platforme te suradnji s Gradom i drugim organizacijama civilnog društva.

Nema se, može se

Piše: Matija Mrakovčić
U Splitu je s radom započeo novi rezidencijalni prostor za suvremeni cirkus i eksperimentalno kazalište HALA 100.