Granje | kulturpunkt

Najave Festival

<

Granje

Svi izložbeni radovi u križevačkom Klubu kulture bit će prenamijenjeni i upotrijebljeni s ciljem stvaranja prvog mobilnog zoološkog vrta od granja.

06.09.2013 - 08.09.2013 , Križevci - Klub kulture

Granje (eng. Fresh Wood Scultpures) nastao je kao ideja križevačkog akademskog kipara Igora Brkića, kao jedinstven način izrade skulptura u Hrvatskoj. Festival nastaje u suradnji sa udrugom K.V.A.R.K. i festivalom Skaville s ciljem širenja kulturne i turističke ponude grada Križevaca. Na festivalu će se prezentirati ručni radovi rađeni od granja koji će kasnije služiti u svrhu stvaranja prvog mobilnog zološkog vrta od granja koji će ukrašavati gradske parkove i time pridavati dodatnu atrakciju u okoliš.

Na festivalu svoje radove predstavit će sljedeći umjetnici: Nikola Faller – akademski kipar iz Osijeka; Dejan Kljun – akademski kipar iz Rijeke; Drago Stojaković – akademski kipar iz Osijeka; Dragutin Ciglar Lao, keramičar i kipar iz Koprivnice; Igor Brkić – akademski kipar iz Križevaca.

Festival će biti održan od 6. do 7. rujna u Klubu kulture, a detaljnije informacije o organizaciji te sam program festivala možete pronaći ovdje.

Fotografija: Jaako Pernu

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 03.09.2013