Greške su dobrodošle | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Greške su dobrodošle

Otvara se izložba radova studenata Studija snimanja Akademije dramskih umjetnosti, nastale tijekom nastave protekle akademske godine.

15.06.2016 - 30.06.2016 , Zagreb - Galerija ULUPUH
  • A
  • +
  • -

U srijedu, 15. lipnja u 19 sati u galeriji ULPUH otvorenje je izložbe fotografija Odsjeka snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Nova imena.

Ova već tradicionalna godišnja izložba koja se u Galeriji ULUPUH organizira od 2005. godine, predstavit će radove studenata dodiplomskog i diplomskog Studija snimanja, nastale tijekom nastave protekle akademske godine. Organizator je Katedra za fotografiju, a selekciju radova kao i likovni postav izložbe potpisuju Sandra Vitaljić izv. prof. art., Darije Petković izv. prof. art., Jelena Blagović doc. art. te Maša Bajc asist.

"Razdoblje intenzivnog učenja ujedno i razdoblje najveće slobode. Šteta ga je maksimalno ne iskoristiti. Doba u kojem su greške, s vremenskim odmakom gledano dakako, i više nego dobrodošle. Razdoblje u kojem bi igra, više nego ikada, trebala biti pravilo. No igra je ozbiljna stvar, igra se uči. Upoznavanjem sebe, registriranjem pravila i odmjerenim odmakom od istih.

Zanimljivo je učiniti rekapitulaciju još jedne akademske godine na Odsjeku snimanja i pogledati tko se od studenata u okviru zadataka pred kojima su se našli, kao i slobodnih tema, usudio prepustiti igri". (iz predgovora Ive Prosoli, pred.)

Izložba će se moći pogledati do 30. lipnja.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 10.06.2016