Groundings | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Groundings

Mreža triju europskih bijenala Occasional Groundwork otvorila je poziv za prijedlog tekstova koji istražuju teme internacionalizma, održivosti i kulturne infrastrukture.

ROK: 25.07.2021
  • A
  • +
  • -

Occasional Groundwork, mreža triju europskih bijenala (EVA International, Međunarodni festival umjetnosti Lofoten, Međunarodni bijenale za suvremenu umjetnost u Göteborgu) pokreće program "Groundings"– seriju eseja koji istražuju teme internacionalizma, održivosti i kulturne infrastrukture u kontekstu bijenala suvremene umjetnosti i promjene produkcijskih uvjeta nametnutih pandemijom.

Dosad su u sklopu serije objavljeni tekstovi kustosice i istraživačice Tarue Elfving te kustosa Grégoryja Castére, a treći tekst koji potpisuje Omar Kholeif izlazi u ljeto 2021. godine.

S ciljem nastavka serije, Occasional Groundwork otvara poziv za prijedloge tekstova pisaca i spisateljica, umjetnik(c)a, kustos(ic)a, istraživač(ic)a i drugih koji se bave temama u fokusu mreže. Poseban interes pritom iskazan je za prijedloge koji se bave temom internacionalizma iz operativne ili infrastrukturne perspektive. Odabrani radovi iz ovog tematskog spektra bit će objavljeni online kao i u tiskanoj zbirci čija se izlazak očekuje na proljeće 2022. godine.  

Prijedlozi koji uključuju kratak pregled teksta (do 350 riječi) i biografiju šalju se e-mailom do 25. srpnja 2021. u 17 sati (GMT). Stručni žiri koji čine izabrani predstavnici mreže Occasional Groundwork te umjetnik Dennis McNulty odabrat će ukupno šest radova. 

Dodatne informacije i smjernice za prijavu potražite ovdje

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 23.06.2021