Grrrl power | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

Grrrl power

Radionica je namijenjena srednjoškolkama, a sudionicama daje priliku za upoznavanje s feminističkim alatima za kritičko promišljanje suvremene umjetnosti uz praktični rad s fokusom na glas.

ROK: 25.11.2022
  • A
  • +
  • -

Radionica Grrrl power u organizaciji Studija Pangolin usmjerena je na srednjoškolke i mlade djevojke. Polaznice će kroz upoznavanje feminističkih ideja, forma i procesa razvijati kritičke vještine i razumijevanje suvremene medijske umjetnosti.

"Na radionici koja se održava već šestu godinu postavljat ćemo pitanja, istraživati temu i kritički joj pristupiti – gledati, slušati i čitati primjere, povezivati s umjetničkim, povijesnim i osobnim kontekstom. Kroz dijalog i interakciju, približit ćemo se umjetničkim medijskim izričajima i uz stručnu pomoć ohrabriti se za grupne ili individualne produkcije.

Ove godine grupa će imati priliku baviti se temom glasa koju ćemo istraživati u medijima zvuka i pisma. Bavit ćemo se pitanjima individualnog i kolektivnog glasa koji je istovremeno i sredstvo izražavanja, ali i politički alat. Samostalno i grupno ćemo eksperimentirati s načinima snimanja, izvođenja i digitalnog procesuiranja glasa, proučavat ćemo primjere na temu i improvizirati s vlastitim materijalima. Upoznat ćemo se s osnovama korištenja opreme za snimanje zvuka, mikrofonima i softverom za obradu zvuka koji će nam omogućiti da produciramo vlastite spoken word, glazbene ili pjesničke materijale", stoji u pozivu.

Radionica će se pod vodstvom novomedijskih umjetnika_ca Vide Guzmić i Nike Pećarine uz podršku kulturne radnice Karle Kostadinovski održati u Šesnaestici (Ozaljska 16) u šest termina, subotom i nedjeljom (26. i 27. 11., 3. i 4. 12., 10. i 11. 12.) od 11 do 15 sati, s uključenom pauzom za obrok (osiguran u sklopu radionice). Sudjelovanje je besplatno, a prijave se šalju putem maila.

Rok za prijavu je 25. studeni.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 22.11.2022