Grupa solidarne razmjene | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Grupa solidarne razmjene

Radionica o osviještenim grupama potrošača bit će održana u četvrtak i petak, 27. i 28. lipnja, u Klubu kulture u Križevcima.

27.06.2013 - 29.06.2013 , Križevci - Klub kulture

U četvrtak, 27. lipnja, u 19 sati te u petak, 28. lipnja, u 18 sati, u križevačkom Klubu kulture bit će održana radionica o grupama solidarne razmjene pod vodstvom Sunčane Pešak.

Grupe solidarne razmjene su osviještene grupe potrošača koji zajednički naručuju proizvode direktno od malih, lokalnih, najčešće ekoloških proizvođača bez posrednika. Na taj način ekološka hrana postaje dostupnija, a malim lokalnim proizvođačima omogućen je opstanak i sigurno tržište. Zajedničko je stvaranje kratkog lanca i međusobnog povjerenja između proizvođača i potrošača, vraćanje osobnog odnosa u ekonomiju i povezivanje lokalne zajednice. Prvi dan radionice bit će prezentirani različiti primjeri i mogućnosti organizacije, a drugi dan će se osnovati nova lokalna grupa. Ako želite saznati više o grupama solidarne razmjene, pročitajte GSR brošuru.

Predavačica je Sunčana Pešak, koordinatorica programa za hranu Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG), a događaj je besplatan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.06.2013