Gutanje lifestylea i književnosti | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Gutanje lifestylea i književnosti

Na tribini Krnja književnost gostuje Marinko Koščec, autor romana U potrazi za početkom kruga.

28.02.2017 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U utorak, 28. veljače u 19 sati, na tribini Krnja književnost u sklopu Booksinog Književnog budoara gostuje Marinko Koščec, docent na Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Koščec je autor šest romana, zbirke eseja i prijevoda suvremene francuske proze, studije o Houellebecqu i urednik antologije francuske kratke priče Mrmor u mraku. U studenom prošle godine njegovu je bibliografiju dopunio novi roman U potrazi za početkom kruga (Sandorf, 2016), već kritički pohvaljen.

Voditelj tribine Tomislav Augustinčić u razgovoru s piscem krenut će od protagonista romana i njihovog kompliciranog života, teških odnosa, problematičnih obitelji te proširiti diskusiju na stanja koja jednako odlikuju naše današnje društvo koliko i specifične živote protagonista.

"Ovo je tvoj život" rečenica je kojom počinje U potrazi za početkom kruga. Kakav je to život? Tema hrane proteže se kroz čitav roman i nameće pitanje koje je mjesto hrane danas u našim životima i što njome kompenziramo. Što sve, kako i zašto toliko "jedemo", kako gutamo lifestyle a kako književnost, neka su od pitanja o kojima će biti riječi na ovoj tribini.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 27.02.2017