Hall of Fame: Jedna američka obitelj | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Hall of Fame: Jedna američka obitelj

U novoj godini Dokukino nastavlja s jedinstvenim vodičem kroz dokumentarni film.

09.01.2014 , Zagreb - Kino Grič
  • A
  • +
  • -

Dokukino i Restart pokušat će predstaviti opus nekih od najznačajnijih imena suvremenog dokumentarizma te povezati njihov rad s današnjicom dokumentarca. 

U četvrtak, 9. siječnja, u 21 sat možete pogledati An American Family (Jedna američka obitelj, SAD, 1971.), slavni televizijski eksperiment koji se oteo iz ruku autora. Premijerno možete vidjeti dvosatnu verziju nastalu povodom 40 obljetnice, a potom slijedi razgovor uživo s Mariom Kovačem kao domaćim predstavnikom sličnih televizijskih projekata.

Program Hall of Fame je osmišljen kao edukativni izlazak u kino radi svog koncepta "predavanje-projekcija-razgovor s gostom'". Predavanja započinje kratkim uvodom, svojevrsnom uputom za gledanje. Autori će biti predstavljeni u povijesnom kontekstu, uz kratki pregled njihovih karijera, i osvrt na specifičnosti njihova rada. Nakon toga slijedi projekcija na velikom platnu, u većini slučajeva premijerno za Hrvatsku, s desetljećima zakašnjenja. Nakon filma slijedi razgovor s gostom večeri - nekim od uvaženih hrvatskih dokumentarista koji dodatno predstavlja autora.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 08.01.2014