HDD galerija u 2012. godini | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

HDD galerija u 2012. godini

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD galerije u 2012. godi

04.06.2011 - 07.07.2011
  • A
  • +
  • -

Razmatrat će se projekti koji:

- stručno predstavljaju recentnu domaću i međunarodnu dizajnersku praksu visoke razine

- kroz autorske izložbe ili kustoske koncepcije istražuju i reaktualiziraju djela domaćih dizajnera iz proteklih razdoblja

- koristeći se metodama dizajna kritički reagiraju na društvene pojave/situacije/probleme

- afirmiraju ključne vrijednosti dizajna te njegovu poziciju u široj javnosti.

Pri selekciji, prednost će imati promišljeni, ekonomični (niskobudžetni) projekti.

Prijedlozi mogu uključivati izložbe u HDD galeriji, radionice i projekte međunarodne suradnje.Prijedloge mogu podnijeti autori i autorski timovi iz područja dizajna i srodnih disciplina, kritičari i kustosi. Svaki predlagatelj ima pravo sudjelovanja na ovom natječaju s više prijedloga.

 

Prijedlozi se podnose putem prijavnice u prilogu.

Ukoliko je potrebno prijavnici možete priložiti dodatne materijale koji daju potpuniji uvid u sam projekt. Ispunjene prijavnice šalju se na adresu hdd@dizajn.hr.

Tlocrt HDD galerije možete preuzeti ovdje.Pristigle prijedloge odabrat će Galerijski savjet HDD-a na temelju čega će prihvaćeni prijedlozi biti uvršteni u prijedlog programa HDD-a za financiranje u 2012. godini od strane Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

Galerijski savjet HDD-a čine: Zlatko Kapetanović, Maroje Mrduljaš, Sunčica Ostoić, Mirko Petrić, Željko Serdarević, Slaven Tolj i Nevena Tudor PerkovićPrijave se primaju do 7. srpnja 2011. godine putem e-mail adrese hdd@dizajn.hr. Rezultati poziva bit će poznati do 15. srpnja 2011.Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditelju galerije Marku Golubu e-mailom na adresu hdd@dizajn.hr ili telefonski na broj 099 6303 110.    

Objavio/la janja [at] kulturpunkt.hr 03.06.2011