Hipnotičnost umjetničke komunikacije | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Hipnotičnost umjetničke komunikacije

Izložba kakvu ste uvijek oduvijek željeli vidjeti Nike Radić proizlazi iz njezina istraživanja primjene hipnoze u radu američkog psihijatra Miltona Ericksona.

21.04.2018 - 02.05.2018 , Zagreb - Galerija AŽ

U subotu, 21. travnja u 19 sati u Galeriji AŽ otvara se Izložba kakvu ste uvijek oduvijek željeli vidjeti umjetnice Nike Radić.

Kako navodi autorica, izložba proizlazi iz njezina dugotrajnog bavljenja problemima i granicama komunikacije. Iskustvo na radu u sklopu projekta Poruka koji je uključivao instalaciju koju je Radić modificirala ovisno o interpretativnim iskazima posjetitelja doveo ju je do interesa za mogućnost da se umjetnošću, ali i uopće, poruči nešto novo.

To ju je dovelo do rada američkog psihijatra Miltona Ericksona koji je između 50-ih i 80-ih godina ponovno uveo hipnozu u psihoterapiju, a Radićin recentni rad nastoji istražiti upravo sličnost između komunikacije kroz hipnozu i načina na koji umjetničko djelo funkcionira kao medij.

Izložba započinje performativnim predavanjem o hipnozi u kojem će autorica govoriti o svojim iskustvima u komunikaciji s publikom. Tom će prilikom i hipnotizirati posjetitelje "s namjerom da vide izložbu kakvu su oduvijek željeli vidjeti".

Nakon otvorenja u galeriji će ostati izložena audiodokumentacija s opisima izložbi koje su posjetitelji zabilježili na otvorenju.

Izložba ostaje otvorena do 2. svibnja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 17.04.2018