Hitna arhitektura | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Hitna arhitektura

Uz izložbu Socijalizam i modernost u MSU održavaju se programi o arhitekturi.

21.01.2012 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -
hitnaArhitektura je istraživački projekt grupe Archisquad o postojećim stambenim uvjetima s ciljem poboljšanja individualnih i kolektivnih navika stanovanja, te prostora suživota stanovnika Novog Zagreba. 

Projekt se sastoji od besplatnih arhitektonskih konzultacija, koje će se održavati u predvorju MSU-a pozivajući posjetitelje, stanovnike kvarta na sudjelovanje i dijeljenje svojih stambenih iskustava i potreba. Na temelju predstavljenih problema tim stručnjaka pružit će što konkretnija rješenja, o tome kako malim investicijama, ne nužno financijske nego prije emotivne prirode, možemo mijenjati svoj izgrađeni svijet na bolje.

Archisquad - odred za arhitekturu savjesti - grupa je mladih arhitekata koja se bavi pitanjima društveno-osjetljive arhitekture, osnovana 2006. u Zagrebu. Raznovrsni projekti grupe uključuju lokalne edukativne, umjetničke i arhitektonske pro bono projekte, te nagrađivana sudjelovanja na međunarodnim natječajima. Zadnji angažirani projekt grupe scenografija je za predstavu Ovo bi mogla biti moja ulica u ZKM-u, koja govori o posljedicama maloljetničkog nasilja i šutnji o istome, u listopadu 2010. Pilot projekt hitnaArhitektura uspješno je pokrenut u Galeriji Prozori na Peščenici u proljeće 2011, nastavljen u Momjanu u sklopu festivala Vizura Aperta 2011, a svoju treću etapu iskušat će u MSU-u u neposrednom radu sa stanovnicima Novog Zagreba.

Radni tim hitneArhitekture čine: Ana Dana Beroš, Vedran Družina, Mirna Horvat, Luka Juras i Hrvojka Kalogjera.

Na konzultacije, koje će biti održane 21. siječnja od 12 do 18 sati, poželjno je donijeti podloge na temelju kojih će se rješavati konkretni problem (npr. tlocrt ili skica stana, fotografije prostorija il specifičnih detalja) kako bi se tim što lakše i točnije upoznao sa zadatkom, a ukoliko bude potrebno – rad se može nastaviti i e-mail dopiskom.

Prijave: eduakcija@msu.hr ili 01 605 2719.

 


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 14.01.2012