Hodanje po rubu radija i teatra | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Hodanje po rubu radija i teatra

Drugi plan za bijeg, ciklus malih radiofonijskih izvedbi, počinje prezentacijom studentskih radova Mijene srca.

30.10.2015 - 08.11.2015 , Zagreb - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Drugi Plan za bijeg naziv je ciklusa malih radiofonijskih izvedbi, u trajanju od najviše 30 minuta, koje se održavaju na četiri lokacije u Zagrebu.

Prvi Plan za bijeg proveden je u listopadu 2014. godine, a njegove pokretačice su Pavlica Bajsić Brazzoduro i Ljubica Letinić koje ističu kako je drugi ciklus malih radiofonijskih izvedbi nastavak pustolovine koju su započeli predstavom Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje). Radi se o hodanju po rubu radija i teatra, ovdje u zadatosti kratke forme pozvani umjetnici na temu bijega istražuju moguća područja borbe zvuka i izvedbe.

Drugi Plan za bijeg otvara se 30. listopada u 19 sati prezentacijom studentskih radova Mijene srca, nastalih u okviru radionice Zvuk u službi (re)konstrukcije sjećanja na Gornjem gradu u prostoru i u organizaciji Muzeja prekinutih veza. Ovogodišnji program podijeljen je u dvije cjeline. Tema prve cjeline, koja će se održati 30. listopada u 21 sat, te 31. listopada u 20 sati, u Vili Arko na Gornjem gradu, donosi priče s dva otoka. Svatko je imigrant je poezija i reportaža s otoka Lampeduze, u izvedbi Marije Škaričić, a druga priča s otoka Iža predstavljena je kroz svjetlosno-zvučnu instalaciju Ljubice Letinić i Lane Deban. Bijeg na prvi otok događa se 2011., a bijeg s drugog otoka zbiva se 1956.

Druga cjelina govori o figuri Nikole Tesle koja je inspirirala autore i čija širina misli zaokružuje obje izvedbe. Tako će autorski projekt T'N'T, Maje Sviben, Vedrana Peternela i Nore Krstulović, publika moći pogledati 7. i 8. studenog u 11 sati u Planetariju Tehničkog muzeja Nikole Tesle. Program Drugog Plana za bijeg završit će u Zvjezdarnici Zagreb dvjema izvedbama autorskog projekta Art in science Filipa Šovagovića 17.30, i 18.30 sati.

Detaljniji program potražite na facebook stranici.

Ulaz na sva događanja, osim Mijena srca, je 20 kn. Sav prihod od ulaznca namijenjen je kupnji hrane i tople odjeće izbjeglicama i onima koji bdiju nad njima. Također, organizatori pozivaju publiku da donese „po jedne dječje čarapice ili štramplice ili kapu, rukavice, šal...onoliko koliko stane u džep vašeg kaputa na putu do naših izvedbi. Sve će putem humanitarne inicijative Are you Syrious biti podijeljeno djeci i bebama koja pri temperaturama blizu 0 stupnjeva Celzijusa noće na otvorenom, na poljima i u šumama, zapeli u labirintima naših neodgovornih politika.“

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 27.10.2015