Honorirano sudjelovanje u kazališnom projektu | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Honorirano sudjelovanje u kazališnom projektu

ARKTIK poziva osobe iznad 60 godina starosti s područja grada Zagreba da se pridruže honoriranom sudjelovanju u kazališnom projektu Izlazak.

ROK: 28.02.2021
  • A
  • +
  • -

Umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost poziva osobe iznad 60 godina starosti s područja grada Zagreba da se pridruže honoriranom sudjelovanju u kazališnom projektu Izlazak koji se bavi predrasudama s kojima se suočavaju osobe starije životne dobi u našem, ali i globalnom, društvu. Projekt provode Vesna Mačković, nagrađivana multidisciplinarna umjetnica i osnivačica ARKTIK-a te koreograf i plesač Sven Copony.  

Projekt Izlazak sastojat će se od radionica suvremenog plesa i izražavanja glasom koje će se održavati 10 subota između 11 i 14h (06.03.,13.03., 20.03., 03.04., 24.04., 08.05., 15.05., 22.05., 29.05. i 05.06.), Plesne predstave u kojima je obavezno sudjelovanje održat će se u 4 termina (2.06. Generalna proba, 16.06. Generalna proba, 17.06. Premijera, 18.06., Repriza).

Lokacija radionica i predstave je KUC Travno u Novom Zagrebu.

Rok prijave je 28. veljače.

Prijave za besplatne radionice suvremenog plesa i honorirano sudjelovanje u kazališnoj predstavi provode se isključivo putem obrasca

Radionice, predstava i dokumentarni film koji će uslijediti namijenjeni su osobama iznad 60 godina starosti, bez obzira na njihova prijašnja iskustva. Dobrodošle su sve osobe s entuzijazmom prema kazalištu, početnici i profesionalci, a sudjelovanje u projektu bit će honorirano. Baveći se tijelima koje društvo etiketira kao "starija", nastaje koreografija, plesna slika i priča o ljudima koji se ne osjećaju starima koliko im godine na osobnim iskaznicama govore. To su ljudi čija su jedino tijela sporija od onoga što nose u svom umu, srcu i duhu. Kroz ovaj rad pokazat će se da se um može rasplesati i kad tijelo ne prati njegov korak. Ovaj scenski projekt usmjeren je na izlazak iz normi, ustaljenih načina razmišljanja i osjećaja o sebi samima, ali i o ljudima koji nas okružuju. Kroz radionicu suvremenog plesa i rada s glasom stava se plesna predstava i cijeli proces filmski dokumentira.

Vesna Mačković multidisciplinarna je umjetnica koja je svoju izvedbenu, odnosno scensku umjetnost, pronijela širom četiri kontinenta. Osim izvedbenim umjetnostima (performansom, multimedijalnim kazalištem, suvremenim plesom, koncertima improvizirane glazbe i glasa) bavi se i vizualnim umjetnostima (videom, animiranim filmom i digitalnim slikarstvom) te umjetnošću zvuka i glasa.

Sven Copony profesionalni je baletni umjetnik, koreograf i plesni pedagog. Nakon studija u Leipzigu i Münchenu, te nekoliko ranih projekata u Njemačkoj i angažmana u Magdeburgu i St.Gallenu, preselio se u Hrvatsku i postao članom baletnog ansambla u Hrvatskom Narodnom kazalištu u Zagrebu. Iz ljubavi prema zemlji i kulturi odlučio je ostati u Hrvatskoj, gdje je u zadnjih 15 godina plesao u gotovo svim predstavama iz repertoara baleta HNK, u različitim ulogama, od solističkih do ansambla, kao i u punom repertoaru drame i opere. Za dodatna pitanja obratite se na mail.  info@arktik.eu

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 05.02.2021