Horned Man | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Horned Man

U sklopu projekta Nova magija u Splitu će biti izvedena predstava nastala u suradnji belgijske skupine Rode Boom i poznatog mentalista Kurta Demeya.

04.05.2014 , Split - Klub Judino drvo

Splitska izvedbena kompanija ROOM 100 s Malom performerskom scenom iz Zagreba, Zadrom snova, riječkom udrugom Škatula te u suradnji s mrežom Clubture pokrenula je projekt Nova magija koji počinje izvedbom predstave Horned Man belgijske skupine Rode Boom i mentalista Kurt Demeya u Splitu.

Projekt Nova magija interdisciplinarnog je i edukativnog karaktera te je osmišljen s ciljem upoznavanja šire publike s novomagijskim umjetnicima koji koristeći kreativni potencijal starih iluzionističkih tehnika te uz upotrebu novih tehnologija i dramaturgije posljednje desetljeće stvaraju novi izvedbeni žanr u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti. Projekt se sastoji od četiri javna događanja – izvedbe predstave Horned Man splitskom Sustipanu, radionice mentalizma Kurt Demeya u riječkom Palachu, multimedijske izložbe za vrijeme trajanja festivala Zadar snova i jesenskom projekcijom novomagijske predstave u Zagrebu.

U parku Sustipan poznati belgijski magistar vizualnih umjetnosti i ekspert za kazalište u javnom prostoru Kurt Demey izvest će svoju predstavu Horned Man (eng. Rogati čovjek) koja će ujedno biti i premijerna izvedba predstave u ovom dijelu Europe. Čovjek s rastućim rogovima na leđima podučava nas da su sugestija i neverbalna komunikacija snažnije nego što se usudimo vjerovati. Publika igra aktivnu ulogu u izvedbi, ulazeći u nadrealno okruženje gdje se sve misli razotkrivaju. Poetični tekstovi, živa glazba i tehnike mentalizma sastojci su koji čine nezaboravno iskustvo. 

Predstava će biti izvedena u u novootvorenom klubu Judino drvo, Kopilica 23, u nedjelju, 4.svibnja, u 20 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 30.04.2014