Hrabrost i ludost | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Hrabrost i ludost

Danski dokumentarist Mads Brügger na mastreclass radionici u Dokukinu predstavit će svoj zadnji film Ambasador.  

18.05.2013 , Zagreb - Dokukino KIC

Jedan od trenutno najzanimljivijih i svakako najhrabrijih europskih filmaša, danski istraživački novinar i redatelj Mads Brügger u subotu 18. svibnja dolazi u Dokukino KIC predstaviti svoj zadnji film Ambasador.

Nakon Crvene kapele za čije snimanje je stavio glavu u torbu u Sjevernoj Koreji, ovoga puta je u Ambasadoru raskrinkrao biznis dijamantima zapadnoeuropskih diplomata u Srednjoafričkoj Republici. Treba spomenuti i da je SAR je nakon prvih prikazivanja filma tražila od Danske Bruggerovo izručenje.

Na posebnoj masterclass prezentaciji s početkom u 17 sati u Dokukinu KIC, Brügger će publici približiti nastanak ovog nevjerojatnog filma u interaktivnom predavanju pod nazivom Ambassadors Selection - a Powerpoint Show. Iza jednostavnog naslova krije se puno puno više – dinamični i duhoviti prikaz nastanka njegovih filmova, ali i istančani osjećaj za ironiju s velikom dozom nevjerojatne hrabrosti i potpuno sulude energije. 

Nakon maserclassa slijedi besplatna projekcija Crvene kapele u 19 sati, a u 21 sat bit će prikazan film Ambasador nakon kojeg slijedi razgovor s autorom koji će voditi novinar i publicist Velimir Grgić.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 09.05.2013