Hrvatska suvremena arhitektura u europskom kontekstu | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Hrvatska suvremena arhitektura u europskom kontekstu

Na redu je drugi okrugli stol u sklopu međunarodnog kulturnog programa Export – import.

28.01.2012 , Zagreb - MM centar
  • A
  • +
  • -

Vrijeme održavanja je subota, 28. siječnja u 18 sati. Na okruglom stolu sudjeluju: Ana Dana Beroš, Leo Modrčin, Maroje Mrduljaš, Helena Paver Njirić i Pero Vuković.

Export - import je niz izložbi, okruglih stolova i  diskusija u organizaciji udruge Ulaz u partnerstvu s Veleposlanstvom RH u Londonu. Cilj projekta je promicanje mladih hrvatskih umjetnika, dizajnera i arhitekata u Velikoj Britaniji, kao i stvaranje platforme za komunikaciju i razmjenu ideja između kreativnih zajednica dviju zemalja. Inicijativa će također ponuditi kulturni program od općeg interesa sudionicima obaju zemalja. 

Ulaz - udruga za promicanje kulture na relaciji London – Zagreb je neprofitna organizacija za promociju hrvatske kulture. Udruga djeluje pomoću ureda u Londonu i Zagrebu s krajnjim ciljem uspostavljanja platforme za kulturnu suradnju i promociju hrvatskog umjetničkog stvaralaštva u Velikoj Britaniji. Čine je Martina Miholić s područja vizualne umjetnosti te Andrej Mećava i Nina Miačikeš s područja arhitekture.

Export - import je podijeljen u četiri skupine događaja: dizajn, arhitektura, vizualne umjetnosti i izvedbene umjetnosti. Svako polje sastoji se od diskusije tzv. okruglog stola u kojima sudjeluje veliki niz stručnjaka i talentiranih mladih umjetnika. Diskusije se odvijaju u  Zagrebu nakon čega slijedi izložba u Londonu koju će, također,  pratiti diskusije poput ovih u Zagrebu.

 


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 26.01.2012