Hrvatsko-japanske novomedijske veze | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Hrvatsko-japanske novomedijske veze

Ars Electronica, jedan od najprestižnijih festivala novomedijske umjetnosti, posvećen je odnosu između umjetnosti, tehnologije i društva.

  • A
  • +
  • -

Ars Electronica već više od 30 godina festival kroz svoj bogati program kontinuirano predstavlja najaktualnija događanja svjetske novomedijske scene.

U sklopu ovogodišnjeg festivalskog izdanja C…what it takes to change? održat će se izložba i simpozij Device Art ostvareni u suradnji Sveučilišta u Tsukubi u Japanu, ART|SCI Centra Sveučilišta u Kaliforniji i KONTEJNER-a iz Zagreba. Na izložbi će uz umjetnike iz Japana, SAD-a, Šri Lanke, Kine i Južne Koreje izlagati hrvatski i slovenski autori Martina Mezak, Anselmo Tumpić, Sanela Jahić i Sašo Sedlaček

Izložbu prati istoimeni simpozij na kojemu će kustosi i umjetnici iz Japana, SAD-a i Hrvatske prikazati i usporediti razvoj i stanje "device art" scene u pojedinim regijama i praksama. Uz Hirooa Iwatu (Sveučilište u Tsukubi), Erkki Huhtamo (Sveučilište u Kaliforniji) i Machiko Kusaharu (Sveučilište u Tokiju) na simpoziju će govoriti i KONTEJNER-ova kustosica Sunčica Ostoić.

Izložba je otvorena u Ars Electronica Centru od 3. rujna 2014. do 31. kolovoza 2015. Više o programu festivala potražite ovdje

Izvor: KONTEJNER

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 28.08.2014