I'm still alive | kulturpunkt

Najave Događanje

<

I'm still alive

MSU organizira Dan za Japan, umjetničko - humanitarni program za pomoć stradalima u razornom potresu.

11.05.2011 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Ideja za program je inspirirana djelom slavnog japanskog umjetnika On Kaware I am still alive, koje se trenutno može razgledati na izložbi Za aktivnu umjetnost – Nove tendencije pedeset godina poslije. Raznovrsni program namijenjen je svim posjetiteljima, od djece do treće životne dobi. Svi se mogu uključiti u radionicu origamija, manga stripa ili zapjevati na karaokama. Osim toga, u programu će biti i kratka, zanimljiva izlaganja o tradicionalnom i modernom Japanu, suvremenoj umjetnosti, književnosti, filmu, pop-kulturi i arhitekturi.

Moći će se kupiti majice s dizajnom Origami srce za Japan, kao i knjige o Japanu i stripovi po popularnim cijenama. Japanski specijaliteti bit će dostupni u muzejskom kafiću, a čekaju vas i razna druga iznenađenja, od prezentacije borilačkih vještina do zajedničke akcije.

Cijena ulaznica od 20 kn uključuje radionice, sva događanja toga dana od 16 do 22 sata kao i ulaz na izložbu Za aktivnu umjetnost − Nove tendencije 50 godina poslije. Sve ostale donacije su dobrodošle, a prihodi od prodanih ulaznica i prigodnih predmeta hrvatski Crveni križ darovat će japanskom Crvenom križu. Program se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.

Više informacija o programu pogledajte ovdje.


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 09.05.2011