i-Portunus Houses | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

i-Portunus Houses

Na temelju poziva Zaklade Kultura nova dodijelit će se potpore za mobilnost umjetnika i kulturnih radnika.

ROK: 30.06.2021
  • A
  • +
  • -

Zaklada Kultura nova je u suradnji sa svojim partnerima, Europskom kulturnom zakladom (ECF) i organizacijom MitOst, objavila prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru projekta i-Portunus Houses. Pored dodjele potpora lokalnim domaćinima hostovima (organizacije ili pojedinci) za mobilnost umjetnika i kulturnih radnika, projekt uključuje i provedbu istraživanja o mobilnosti te izradu policy preporuka i scenarija za unaprjeđenje okvira za mobilnost u kulturi tijekom i u post-pandemijskom vremenu, s naglaskom na osvještenije, pravednije, održive i "zelene" načine putovanja i suradnje.

U okviru projekta razvijena je grant-shema za mobilnost umjetnika i kulturnih radnika namijenjena prijaviteljima iz 40 zemalja korisnica programa Kreativna Europa te Ujedinjenog Kraljevstva, a za koju će biti raspisana dva poziva. Kroz program će se dodjeljivati potpore za lokalne hostove (organizacije ili pojedince) koji će projektne prijedloge osmisliti u suradnji s umjetnicima i/ili kulturnim profesionalcima. Domaćini mogu uputiti prijavu s najviše 5 umjetnika i/ili kulturnih profesionalaca.

Prvi je poziv otvoren do 30. lipnja, a više informacija o načinima prijave i potporama dostupno je na mrežnim stranicama projekta.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 28.05.2021