ID That We Need – Indeed? | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

ID That We Need – Indeed?

Traju prijave na radionicu čiju tematsku okosnicu čini psihologija pamćenja, a proizašla je iz ideje za interaktivnu kazališnu predstavu i instalaciju osobnih sjećanja.

ROK: 14.11.2019

ID That We Need – Indeed? radionica je čiju tematsku okosnicu čini psihologija pamćenja koja, iako se čini svojevrsnim "korakom unazad", u suvremeno doba tema postaje aktualnijom nego ikada uslijed sveopće digitalizacije koja tjera na zaborav, marginalizira sjećanje i identitet, a društvo tjera da se osloni na različite tehnološke alate.

Proizašao iz ideje za interaktivnu kazališnu predstavu i instalaciju osobnih sjećanja, program "ID That We Need – Indeed? / Identitet i trebamo li ga uistinu" je dio rada u nastajanju koji okuplja umjetnike i stručnjake različitih pozadina te nudi jedinstvenu metodologiju korištenja kazališnih metoda za pričanje osobnih priča i sjećanja. 

Radionica pretpostavlja intenzivne petodnevne susrete u trajanju od 3 sata tijekom kojih se isprepliću dramske igre i dramske vježbe, aktivnosti pripovijedanja i šetnji po stazi sjećanja. Na kraju svakoga dana slijedi umjetničko oblikovanje prikupljenih priča odnosno izražavanje sudionika kroz tekst, kazalište predmeta, likovno ili scenografsko oblikovanje te lutkarstvo. Nakon svakoga bloka sudionici dobivaju "domaću zadaću" odnosno potiče ih se na samostalni istraživački rad koji služi prikupljanju osobnih priča i predmeta. Peti je dan u potpunosti posvećen umjetničkom oblikovanju i dramaturškom sklapanju finalnog rezultata: intermedijalnog fotoalbuma odnosno instalacije.

Radionice se održavaju od 18. do 22. studenog od 18 do 21 sat.

Prijave su otvorene do 14. studenog. Zainteresirani se mogu javiti na mail

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 06.11.2019