ID That We Need – Indeed? | kulturpunkt

ID That We Need – Indeed?

Rezultat radionice u sklopu Participativne Pogonove sezone 2019. jedinstvena je instalacija, izvedbeni fotoalbum jednog stvaralačkog procesa i mapa osobnih sjećanja.

  • A
  • +
  • -

Tematsku okosnicu radionice čini psihologija pamćenja koja, iako se čini svojevrsnim “korakom unazad”, u suvremeno doba tema postaje aktualnijom nego ikada uslijed sveopće digitalizacije koja tjera na zaborav, marginalizira sjećanje i identitet, a društvo tjera da se osloni na različite tehnološke alate.

Lidija, Morana i Anja su prijateljice koje su se upoznale jer su morale. U stoljeću dugom prijateljstvu stvorile su vidljive i nevidljive uspomene, putovale su na nekoliko kontinenata i napravile su zajedno nekoliko predstava. Morana je kazališna redateljica, Anja dramaturginja, a Lidija glumica-lutkarica.

U pet dana radionice u Pogon prijateljice su sva svoja iskustva, sjećanja i zabavne izvedbene alate, igare i kreativne zadatake podijelile s grupom iznimnih ljudi najrazličitijih pozadina. Rezultat je jedinstvena instalacija, izvedbeni fotoalbum jednog stvaralačkog procesa i mapa osobnih sjećanja. Kroz pet dana radionicu je posjetilo dvadesetak ljudi.

Zajednička priča radionice Id That We Need - Indeed? / Identitet i trebamo li ga uistinu? javnosti će biti otvorena 23. studenog u 18 sati.

Program se izvodi u sklopu Participativne Pogonove sezone 2019. i dio je projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!" sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 08.11.2019