Idealna škola | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Idealna škola

Na drugom modulu Urbanističke početnice gostuju Idis Turato i Dinko Peračić koji će predstaviti projekt Školska lođa.

16.11.2012 - 17.11.2012
  • A
  • +
  • -

U petak 16. studenog u 19 i 30 sati Art radionica Lazareti će u sklopu drugog modula Urbanističke početnice ugostiti Idisa Turata i Dinka Peračića. Arhitekti će predstaviti projekt Školska lođa – projekt dogradnji školskih paviljona već postojećim školama koji je dio njihove zajedničke nastave s kolegicom Ivom Letilović i studentima arhitekture u Splitu. Lođe postaju prostor produženog dnevnog boravka, prostor igre i društvenosti. Odabrane škole su škole na nedostatkom kvalitetnog školskog prostora. Izgradnja školskih lođa predstavlja znatan doprinos kako školskom tako i širem okruženju. Projekt se odvija u suradnji s Gradom Zadrom, Zadarskom županijom i Građevinsko-arhitektonsko–geodetskim fakultetom u Splitu.

U sklopu večernjeg druženja Idis Turato i Dinko Peračić predstaviti će dosadašnje rezultate Školske lođe - radionice s učenicima osnovnih škola, projekte studenata i buduće planove za nove školske paviljone. Osim toga kratko će predstavit i svoj stručni rad, prvenstveno kroz projekte iz područja edukacije i kulture.

U subotu 17. studenog u 10 sati organizirana je radionica idealne škole, zamišljanja, stvaranja i vizualiziranja prostora za učenje i život u školskim danima. Radionica će se održati kroz obilazak dviju arhitektonski zanimljivih dubrovačkih škola.

 
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 16.11.2012