Idealni grad | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Idealni grad

Katerina Duda u radovima polazi od tema grada, pitanja javnog prostora i njegove transformacije, utjecaja turizma na lokalnu zajednicu.

30.11.2016 , Dubrovnik - Galerija Otok
  • A
  • +
  • -

Gotovo uvijek site-specific, radovi Katarine Dude su kombinacija akcija i intervencija u javnom prostoru, društvene prakse, videa i dr. Proizlaze iz bilježenja lokalnog konteksta Zagreba, grada u kojemu živi. Kroz prezentaciju nekoliko dosadašnjih radova u kojima se bavi zakidanjem javnog prostora i utjecajem jačanja turizma u gradu posljednjih nekoliko godina, povezat će ova pitanja s dubrovačkim kontekstom.

Za vrijeme dvotjednog boravka u Dubrovniku razgovarala je sa stanovnicima grada kako zamišljaju idealan Dubrovnik, mapirajući njihove potrebe, zapažanja i prijedloge. Javna prezentacija održat će se u srijedu, 30. studenog u 18 sati, a zamišljena je kao osvrt na teme koje su razgovori otvorili, prilika za razmjenu i nadopunjavanje, a vidjet će se i što su građani rekli o svojoj viziji "idealnog grada". 

Rad Katerine Dude bit će produciran 2017. godine; a istraživački boravak i rad realizirani su u sklopu umjetničkog programa ARL Grad je mrtav. Živio Grad! projekta ACT4CITY te kroz platformu Urbanistička početnica. 

Urbanistička početnica je programska platforma za edukaciju javnosti o organizaciji prostora, a čine je ARL, BLOK, Drugo more, KA-MATRIX, MKC, MMSU, Pravo na grad, Platforma 9,81.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 29.11.2016