Idealni prostor za kazališni rad | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Idealni prostor za kazališni rad

Izložba Dispozitivi gledanja BADco. i Marka Tadića dio je projekta koji se bavi principima prezentacije kompleksnih ritmičkih struktura.

12.06.2017 - 29.06.2017 , Zagreb - Galerija Vladimir Bužančić (Centar za kulturu Novi Zagreb)

FOTO: BADco.

U ponedjeljak, 12. lipnja, u 20 sati u Galeriji Vladimir Bužančić Centra za kulturu Novi Zagreb u Remetincu održava se otvorenje izložbe Dispozitivi gledanja.

Izložba je dio cjelogodišnjeg suradničkog projekta BADco. i Marka Tadića pod naslovom Ništa tromo u svijetu, koji uključuje i istraživanje i izvedbene događaje na temu ritmoanalize, principa prezentacije kompleksnih ritmičkih (vremensko-prostornih) struktura.

Dispozitivi se bave pretpostavkom da teatar uvijek već uključuje i gledatelje i njihovo gledanje, čak i tijekom proba kad je njihov pogled samo pretpostavljen. Prema službenoj najavi, Galeriju Vladimir Bužančić autori nastoje misliti kao idealan prostor za kazališni rad: kao atelje, plesni studio, gledalište, bijelu kutiju, filmski studio, forenzički laboratorij i arhiv. Riječ je o prostoru koji "ne treba puniti nego raščišćavati kako bi mogao poslužiti proizvodnji, uvježbavanju, izlaganju, rastavljanju, nabiranju, arhiviranju, gledanju".

Izložba je otvorena do 29. lipnja, a detaljan opis dostupan je na sljedećoj poveznici.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 09.06.2017