Identitet kao tema | kulturpunkt

Najave Program

<

Identitet kao tema

Umjetnička organizacija Tetaro Verrdi organizira drugi Artakt tijekom tri dana na tri zadarske lokacije.

19.11.2015 - 21.11.2015 , Zadar - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Tema "identitet" nudi umjetnicima neiscrpnu mogućnost propitivanja i komuniciranja unutar širokog područja koje se otvara, od vlastitog identiteta, projekcije sebe do nacionalnog, rodnog, virtualnog, lokalnog i svakog drugog identiteta. Otvorene su poveznice i motivacije za najrazličitije oblike izvedbi, istraživanja i umjetničkih intervencija. 

Drugi Artakt, od 19. do 21. studenog na lokacijama Kazalište lutaka Zadar, sv. Dominik, Galerija Zadart, programski je koncipiran kao niz radova umjetnika kojima je Zadar poveznica. Kao formativno bitan  ili samo početna točka u kreaciji umjetničkog djela, njegova uloga kao i radovi pozvanih umjetnika značajno je različita u svakom individalnom radu. Multimedijalan pristup projektu donosi kazalište, glazbu, foto, video, intervencionizam u prostoru, čime se nastoji sklopiti nešto šira  sliku zadarskih autora danas.

Premijera izvedbe predstave Desnica: Igre proljeća i smrti, u Kazalištu lutaka Zadar, bit će održana u četvrtak, 19. studenog, u 20 sati.

U petak, 20. studenog, u 20.30 sati multimedijalna izložba Zadar behind scenes, u kojoj sudjeluju Boris Kajmak, Marijana Jakelić i Stipe Surać, bit će otvorena u Galeriji Zadart.

U subotu, 21. studenog, Bojan Gagić i Miodrag Gladović vode na luminoakustičku vožnju gradom od 20 do 23 sata, a polazak je ispred sv. Dominika. Ante Perković izvodi Tajnu mog neuspjeha u Sv. Dominiku u 21 sat, a u istom prostoru u 21.30 Bebe na Vole održat će koncert.

U off programu Ivica Ćurković postavlja instalaciju Iz Liliputa kao hommage braći Brkan u Kovačkoj ulici, a Teatro Verrdi ploču na kući, mjestu rođenja Vladana Desnice, na Narodnom trgu, u subotu u 11.30.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 19.11.2015