Idi negdje drugdje | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Idi negdje drugdje

Kazališna skupina KUFER u srijedu, 17. veljače, u Kazalištu KNAP premijerno predstavlja satiru Idi negdje drugdje nastalu prema tekstu autorice Vedrane Klepice.

17.02.2016 - 19.02.2016 , Zagreb - Kulturni centar Peščenica
  • A
  • +
  • -

U žarištu jednosatne predstave, koja se u osnovi bavi mračnim trenutcima zagrebačke stvarnosti, kompilacija je tekstova (To Fuck Because We Want i ulomak iz The Conspirators Project) autorice Vedrane Klepice. Napisani kao žestoka satira, s istovremeno snažnim i suptilnim ironijskim trenucima, obračunavaju se sa zatvorenošću grada i društva, a dotiču se i aktualnih pitanja poput imigranata, različitih oblika radikalizma, nasilja nad ženama, nasilja nad manjinama, drugima i drugačijima.

Na izvedbenom planu, autorski tim eksperimentira s formom koja u svojoj osnovi nije tipično dramska; ne postoje jasni dramski likovi niti dramske situacije, već Klepičino pismo karakteriziraju korski pasaži i monološka forma. U procesu rada na predstavi autorski tim pred sebe je postavio zadatak scenskog uprizorenja materijala koji u svojoj osnovi nema upisanu scensku događajnost te usmjerio pažnju na pronalaženje najkomunikativnijeg načina izvođenja ovih snažnih tekstova na sceni.

Redateljska je palica u rukama Helene Petković, dok je produkciju potpisuju Nina Križan i Petra Glad iz kazališne skupine KUFER. Za glazbenu je kulisu zaslužan Damir Šimunović, foto-kolaž složio je Neven Petrović, a grafičko oblikovanje potpisuje Dora Đurkesac. U glumačkim su interpretacijama svestrana Ivana Krizmanić te nova glumačka nada Karla Brbić.

 

Predstava Idi negdje drugdje u KNAP-u će biti izvedena 17. i 19. veljače u 20 sati, a više potražite na službenim stranicama.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 16.02.2016