Igra greškama u pokretu | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Igra greškama u pokretu

Plesno-istraživački projekt Fake a Mistake prati proces prepuštanja i poigravanja izvođača pogreškama koje nastaju na sceni, tokom izvedbe.

17.03.2018 - 18.03.2018 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

FOTO: Pavel Posavec

U subotu, 17. ožujka u 20 sati u Pogonu Jedinstvo održava se premijera drugog autorskog projekta kolektiva de.not pod nazivom Fake a Mistake. Predstava se naslanja na prethodni projekt kolektiva  Burzu grešaka, koja je premijerno izvedena 2016. godine, a čije su nedavne izvedbe u ZPC-u bile svojevrsna najava nastavka istraživanja teme grešaka.

Dok se Burza grešaka bavila pojmom greške kroz priče i govor, predstava Fake a Mistake je plesno-istraživački projekt u kojem sudjeluje sedmero izvođača koji su ulaskom u proces rada preuzeli na sebe odgovornost prepustiti se i poigravati greškama kroz priče u pokretu. "Za njih griješiti znači odlučiti, a svaka takva odluka tjera ih da se kreću točku po točku kroz zajedničku zabavu grešaka u pokretu", navodi se u najavi predstave.

Uz autorice te osnivačice kolektiva Doru Kokolj i Eni Vesović kao izvođači u predstavi sudjeluju Branko Banković, Vanja Budimir, Judita Franković, Rok Juričić i Mladen Končar

Dan kasnije, 18. ožujka na istom mjestu održava se i reprizna izvedba predstave.

Ulaz je 30 kuna, a više o predstavi potražite ovdje

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 08.03.2018