Igra nikada ne prestaje | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Igra nikada ne prestaje

Van brloga Marka Dejanovića knjiga je generacije koju su prekinuli usred igre i bez objašnjenja otjerali u nepoznato.

28.12.2016 , Zagreb - Booksa

U srijedu, 28. prosinca, u 19 sati, u Booksi će se održati predstavljanje i razgovor o novoj knjizi Marka Dejanovića Van brloga objavljenu u izdanju 2x2. Zbirku priča predstavit će autor Marko Dejanović, izdavač Vladimir Šagadin i kritičar Ivan Tomašić.

Svijet u pričama Marka Dejanovića sličan je ovom stvarnom: šaren i bučan, ponekad mračan i tjeskoban, brutalan ili brutalno smiješan. Van brloga knjiga je generacije koju su prekinuli usred igre i bez objašnjenja otjerali u nepoznato. Na tom putu djevojčice i dječaci vidjet će sve ono o čemu djeca ne bi trebala ni znati, ni sanjati, a kamoli proživjeti. Ono što mi odrasli znamo - igra zapravo nikad ne prestaje, nastavit će se u beskraj, u drugim oblicima i pod bilo kojim uvjetima. Ako nikako drugačije, opstat će u mašti gdje je sve moguće baš kao i u ovim pričama.

Marko Dejanović je rođen u Banjaluci, 1982. godine. Objavio je zbirku priča Belzebubov notes u izdanju beogradskog Čekića, a 2015. godine roman Karte, molim u izdanju Sandorfa za koju je dobio nagradu Janko Polić Kamov. Radi u medijima i nastupa kao stand up komičar.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 27.12.2016