Igra s čvorovima i pokretima | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Igra s čvorovima i pokretima

Cirkuski performans Control finske umjetnice Saane Leppänen kombinira naprednu akrobatiku i energičan pristup vertikalnom užetu.

20.10.2018 , Split - Dom mladih
  • A
  • +
  • -

U subotu, 20. listopada u 20 sati u Amfiteatru doma mladih u Splitu finska umjetnica Saana Leppänen izvodi cirkuski performans Control. Radi se o igri s čvorovima i pokretima bez početka i kraja u kombinaciji s ljuljanjem i fluktuiranjem na vertikalnom užetu. Cirkuski performans kombinira naprednu akrobatiku i energičan pristup vertikalnom užetu.

Izvedba će biti prezentirana kao rezultat dvotjedne rezidencije umjetnice u Kulturnoj alternativi mladih Hram.

Finska cirkuska umjetnica je poznata po dinamičnoj tehnici na vertikalnom užetu. Istražuje kapacitete sebe na užetu sa specifičnim načinom pokreta i prezentacije. Diplomirala je 2018. godine na DOCH-u, školi za ples i cirkus u Stockholmu te specijalizirala vertikalno uže.

Generalne cirkuske discipline kojima se bavi su partnerska akrobatika, ljudske piramide, banquine (letač), zračne vještine. Već 2002. godine počinje nastupati u Cirkusu Sorin (Finska), a tokom godina nastupala je na više cirkuskih festivala i eventova, te ostvarila nekoliko samostalnih ili skupnih istraživačkih projekata od kojih je jedan Control.

Prije same izvedbe performansa Control u Amfiteatru, izvesti će se dva performansa u ostalim prostorima Doma mladih. Performans JØRTA u produkciji Kulturne alternative Mladih Hram će izvesti Mirta Lučin i Joško Banić te performans Krug u produkciji Room 100 će izvesti Antea Vrdoljak.

Preporučena donacija za ulaznicu je 20 kuna. Ulaznice je moguće preuzeti 30 minuta prije predstave na ulazu, a rezervacije su moguće na mail adresi

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 17.10.2018