Illectricity | kulturpunkt

Najave Festival

<

Illectricity

Glavna je večer festivala, 7. prosinca, rezervirana za tri inozemne zvijezde elektronske glazbe, Pabla Bolivara, Eliphina i Rockwella.

29.11.2013 - 08.12.2013 , Zagreb - Razne lokacije

Deveti festival audio-vizualnih umjetnosti, Illectricity, održat će se od 29. studenog do 7. prosinca na više lokacija u Zagrebu, uz bogat popratni program.

U petak, 29. studenog, u Sirupu nastupaju Bounce (Budapest), Don't Make New People (Ljubljana), LoopJunkies (Split) i Confusion DJs (Zagreb). 

U subotu, 30. studenog, u Kino klubu Jadran filma održat će se Nucomers night, večer rezervirana za mlade, neafirmirane DJ-eve i producente koji će odmjeriti svoje snage i umijeće. Nastupaju Infracta (Zagreb), Digital View (Županja), Konchasness (Split), Vrle (Starigrad) i Viatori (Ivanić Grad).

Publici zaljubljenoj u zvučne senzacije zadnji ovosezonski sound art event u Galeriji Močvara, organiziran u sklopu Illectricity festivala, predstavlja fantastičnu umjetničku inovaciju na području slušanja zvuka. Tao G. Vrhovec Sambolec, intrigantan slovenski umjetnik s dugogodišnjom nizozemskom adresom, u svojoj interaktivnoj zvučnoj instalaciji Solid Sound nudi rješenje za problem slušanja zvuka u zrakopraznom prostoru, u vakuumu kakav bi, primjerice, zatekao ljude koji žive na Mjesecu. O zvučnim intervencijama u prostoru i anatomiji glave kao organa sluha, s autorom možete razgovarati na samom otvorenju izložbe, u srijedu, 4. prosinca u 20 sati, u maloj dvorani Pogona Jedinstvo, a izložba je otvorena do 6. prosinca. Kustosice su Galerije Močvara Ena Hodžić, Ivana Jelača i Tereza Teklić iz Kontejnera | biro suvremene umjetničke prakse.

Videoskop Guerilla i ove godine najavljuje VJ-ing na javnoj površini u Zagrebu, a lokaciju i ostale detalje saznat ćete na sam dan na službenoj stranici Illectricityja.

Glavna je večer festivala, 7. prosinca, rezervirana za tri inozemne zvijezde elektronske glazbe: Pabla Bolivara, Toma Wrankmorea aka Eliphino te Thomasa Greena aka Rockwell. Uz njih nastupaju domaće snage Strobelyx i CFSN DJs odnosno Feelipa, Funk Guru, phillipe, Dubway, Josip Klobučar, itch i Æon. Dio umjetničkog postava glavne večeri Illectricity festivala bit će rezultati radionice koju vode Ursula Achternkamp (Leipzig), Jelena Andjelovski (Novi Sad), Paula Müller (Berlin), Sergej Vutuc (Zagreb/ Heilbronn), Hrvoslava Brkušić (Zagreb) i Orfeas Skutelis (Novi Sad) u Pogonu Jedinstvo, od 4. do 7. prosinca. Radionica je besplatna i na njoj svi mogu sudjelovati. Potrebno je samo prijaviti se slanjem maila s imenom i prezimenom na adresu elektroničke pošte do 1. prosinca.

Više o ovogodišnjem Illectricityju potražite na službenoj facebook stranici ili stranicama Pogona - zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 02.12.2013