Imageination | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Imageination

Izložba kustosice Silve Kalčić osvrće se na odjeću kao temu raznih medija u suvremenoj umjetnosti, pritom ukazujući na propast hrvatske modne industrije.

29.10.2013 - 14.11.2013
  • A
  • +
  • -

Izložba Imageination / Odjeća, tekstil, maska i kostim kao tema i medij u suvremenoj umjetnosti tiče se odjeće, tekstila, mode i kostima kao teme i medija u suvremenoj umjetnosti. 

Riječ je o izložbi radova u raznim medijima i područjima suvremene umjetnosti, koji se tiču i uzimaju kao svoj materijal tekstil (draperiju, tkanje...), odjeću (modnu, anti-modnu, odjeću kao ready-made, kao kostim ili masku tj. kao potvrdu ili način promjene ili negacije identiteta) ili prisvajaju modne strategije poput omatanja, nabiranja, catwalka, samoprezentacije, komunikacijskog jezika mode.

Naslovom izložbe želi se asocirati na propalu hrvatsku modnu industriju za mlade, ali i vizualnu kulturu odnosno kulturu slike danas. Izložba je nastala kao odjek znanstvenog skupa Odjeća kao simbol identiteta u organizaciji Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Bihaću, mr.sc. Irfana Hošića, 2011. godine. 

Organizator je ULUPUH pod ravnateljstvom Ivane Bakal, a izložba je nastala u suradnji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Kustosica izložbe je Silva Kalčić

Izložba će biti održana u Galeriji Karas u utorak 29. listopada, u 19 sati. Drugi dio izložbe bit će otvoren u subotu 2. studenoga u 12 sati u Centru Kaptol

 

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 29.10.2013