Impresionistički pogled u intimu | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Impresionistički pogled u intimu

Dokumentarac Tišina razara prati redateljicu Agustinu Comedi u putovanju kroz povijest njenog oca Jaimea koji je godinama bio u vezi s muškarcem prije nego je upoznao njenu majku

13.12.2018 , Zagreb - Šesnaestica
  • A
  • +
  • -

Ponovljena projekcija filma Tišina razara, pobjednika posljednjeg Vox Feminae Festivala održat će se u četvrtak, 13. prosinca, u društveno-kulturnom centru Šesnaestica s početkom u 18 sati.

Argentinski dokumentarni film prati redateljicu Agustinu Comedi, usred emotivnog putovanja kroz povijest njenog oca Jaimea. Kako će otkriti, Jaime je godinama bio u vezi s muškarcem prije nego je upoznao njenu majku i buduću suprugu. 

Homoseksualnost, kao tabu u Argentini 80-ih godina prošlog stoljeća, tako je ostala njegova osobna obiteljska tajna. Koristeći pozamašnu kolekciju kućnih videa koje je Jaime hobistički snimao, uključujući i intervjue sa starim prijateljima, film daje predivan impresionistički pogled u njegov život prije Agustininog rođenja. Bilo je to vrijeme političkog aktivizma i buđenja gej otpora, ali i prvih naznaka AIDS-a.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 06.12.2018