Improspekcije 2013 | kulturpunkt

Najave Festival

<

Improspekcije 2013

U tri dana festivala improvizacije možete pogledati tri predstave, dva performansa, četiri prezentacije i izložbu.

14.11.2013 - 17.11.2013 , Zagreb - Teatar &TD
  • A
  • +
  • -

Sedmo izdanje festivala improvizacije bit će održano od 14. do 16. studenog u Teatru&TD. Ulaz na sve programe je slobodan.

Ovogodišnji će se festival baviti temama koje otvaraju sljedeća pitanja: koje mjesto improvizacija zauzima u specifičnom umjetničkom konktekstu koji nas okružuje; na koje sve načine ona postoji ili je pak stavljena pod kritičku lupu u radu naših kolega; koji su joj okviri i kako se oni mijenjaju u kontekstu  suvremene izvedbene umjetnosti te novih intermedijalnih praksi; što je i dalje relevantno koristiti, afirmirati ili problematizirati unutar pojma i prakse improvizacije?

Program festivala donosi predstave Događanje Maleš, Maleš Vilima Matule u produkciji Teatra 2000, Walk this way Pravdana Devlahovića u produkciji BADco. te Pokret Mislim Okret Sonje Pregrad, Zrinke Šimičić Mihanović i Zrinke Užbinec u produkciji Improspekcija, performanse Što ima za večeru? Ane Horvat i Radio Hrvoslave Brkušić, izložbu TASK studenata Akademije likovnih umjetnosti, Odsjeka za animirani film i nove medije, prezentacije projekata Blind date, SPA i Koreografske strukture dizajnerice i plesačice Dore Đurkesac te prezentaciju prve publikacije Improspekcije2013 koja donosi razmišljanja nekih od trenutno najaktivnijih predstavnika hrvatske suvremeno-plesne, kazališne, glazbene i likovne improvizacijske scene, vezana uz njihov autorski i izvođački rad, kao i uz teme relevantne za improvizaciju danas.

Improspekcije su inicijativa koja postoji od 2007. s ciljem afirmiranja improvizacije u okviru hrvatske kulturne scene. Počevši kao mjesto susreta različitih izvođačkih praksi, kroz interakciju i intermedijalnost, okupljale su međunarodne improvizatore u otvorenim improviziranim izvedbama, često u javnom gradskom prostoru, obraćajući se širokom spektru gledatelja, uključujući i slučajne prolaznike. Osim spomenutih, aktivnosti Improspekcija obuhvaćale su i niz drugih izvedbenih formata, mentorskih i radioničkih programa, kao i produkciju radova koji se u svojoj osnovi bave improvizacijom.

Više potražite ovdje

Umjetničke voditeljice i organizatorice festivala Improspekcija2013 su Sonja Pregrad i Zrinka Šimičić Mihanović, a festival nastaje u suradnji s Dance_lab collectivom, Studentskim centrom - Kultura promjene -Teatar &TD, Hrvatskim institutom za pokret i ples, Danima suvremenog plesa u Varaždinu, Plesnim centrom TALA (TASK) te  Multimedijalnom kolibom.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 11.11.2013