Improvising While Black/Failure LAB | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Improvising While Black/Failure LAB

Improvizacijski festival Improspekcije poziva na prijavu za radionicu koja će istražiti načine izokretanja dinamika moći kroz pokret.

ROK: 04.11.2019

Improspekcije pozivaju zainteresirane na prijavu za radionicu koje će se održati u sklopu ovogodišnjeg programa tog improvizacijskog festivala. Radionica istražuje sjecište između dvije umjetničke prakse: Improvising While Black  mayfield brooks i FAILURE Lab Mary Pearson. Riječ je o dvije suvremene plesne, improvizacijske i izvedbene prakse koje raskidaju s prevladavajućim koncepcijama normalnosti.

Improvising While Black mayfield brooks bavi se dahom, govornim iskazom, drhtanjem tijela, glosolalijom i istraživanjem mjesta između govora i ne-govora, plesa i ne-plesa. Intervencijama u očekivanja, IWB istražuje procjepe unutar plesova, pjesama ili priča, kao i improvizirani ples koji pokreće dah te jezik koji pokreće govor. FAILURE Lab Mary Pearson razotkriva fizičke navike i ideje koje smo upijamo iz popularne kulture. Stvarajući apsurdne slike pomoću tijela, predmeta i različitih materijala, propituje mizoginiju, konzumerizam i eksces. 

Radionica je zamišljena kao istraživanje dinamike moći u pokretu, kao i pokušaj transformacije tjelesne napetosti naslijeđene iz povijesnih trauma. 

Radionice su otvorene svima, bez obzira na predznanje. Održat će se između 4. i 7. studenog, u terminima od 10 do 14 sati. Prijave se šalju putem maila, a potrebno se predstaviti kratkom biografijom i/li iskazom motivacije. Cijena svake pojedinačne radionice iznosi 400 kuna. Zainteresirani polaznici koji imaju jaku motivaciju prisustvovati radionicama, a nisu u mogućnosti platiti, mogu se javiti organizatorima za eventualni dogovor o radnoj razmjeni.

Rok za prijavu je 3. studeni.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 31.10.2019