Improvizacija za preživljavanje | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Improvizacija za preživljavanje

Dobrotvorni koncert eksperimentalnog benda Cul-de-sac održava se s ciljem prikupljanja sredstava za grijanje BEK-a.

21.10.2018 , Zagreb - BEK

U nedjelju, 21. listopada u 21 sat u BEK-u s ciljem prikupljanja sredstava za grijanje skvota održava se dobrotvorni koncert benda Cul-de-sac.

BEK je nova platforma za raznovrsne društvene i kulturno-umjetničke sadržaje. Riječ je o skvotu koji se smjestio u Nazorovoj 53, u devastiranoj zgradi bivšeg centra Vinko Bek za djecu s poteškoćama s vidom.

Skvot aktivno djeluje od početka 2018. godine i već je održao cijeli niz događanja, a kako se bliži zima, potrebno je osigurati grijanje.

Kako stoji u najavi, impro jazz experimentalni sastav Cul-de-sac / Orkestar za ubrzanu evoluciju prvi je takav bend u Jugoslaviji, a osnovali su ga glazbenici Dragan Pajić – Pajo (električna gitara) i Damir Prica Kafka – Capri (saksofon) 1986. godine u Zagrebu. 

U prvoj postavi svirali su još i Predrag Dubravčić (bubnjevi) i Nino Markovac (bas), a prvi nastupi događali su se uglavnom spontano, u zagrebačkom prolazu Oktogon, kao i na drugim javnim prostorima. Bend je otad promijenio nekoliko oblika i postava, surađujući često i s vizualnim i novomedijskim umjetnicama i umjetnicima.

Današnje djelovanje Cul-de-saca nastavlja tradiciju improvizirane i eksperimentalne glazbe u spomen na Dragana Pajića – Paju, koji je preminuo u veljači 2014. godine, ostavivši iza sebe iznimno muzično naslijeđe.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 19.10.2018