Improvizirana izvedba | kulturpunkt

Najave Koncerti

<

Improvizirana izvedba

U sklopu programa novih medija Interface održava se platforma novog zvuka Sine Linea.

24.11.2016 - 26.11.2016 , Zagreb - Greta
  • A
  • +
  • -

Održava se performanse platforme novog zvuka Sine Linea u sklopu programa novih medija Interface, koji će se izvoditi u Greti od 24 do 26. studenog 2016.

Sine Linea kao platforma novog zvuka nastala je 2009. godine iz potrebe da predstavi zagrebačke autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe.

Formalno “bez linije”, većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xennakis, Radigue, Parmegiani, Malec dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora koji vuku korijene iz eklektične mješavine raznorodnih rubnih umjetničkih praksi.

Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive u Zagrebu. Dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa. Ove godine ugošćujemo priznate umjetnike iz Austrije.

U četvrtak, 24. studenog nastupaju Roko Crnić (hr), Niko MIhaljević (hr) i Richie Herbst (at), u petak, 25. studenog Tin Dožić (hr), Davor Sanvicenti (hr) i Kaykut & Pfeiffer (at), te u subotu, 26. studenog oticon (hr), Andro Giunio (hr) i Labosh Kapec duo (hr).

Programi počinju u 20.30 a završavaju u 23.30 sati.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 25.11.2016