Improviziranje ambivalentnih zona | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Improviziranje ambivalentnih zona

Izložba Raštimavanje (prostora) Teute Gatolin bavi se slučajnošću i promjenom kao materijalima kojima je moguće graditi prostor.

19.11.2018 - 21.11.2018 , Zagreb - Greta

U ponedjeljak, 19. studenog u 20 sati u Galeriji Greta otvara se izložba Raštimavanje (prostora) umjetnice Teute Gatolin.

Kako stoji u najavi, umjetnicu zanimaju "slučajnost i promjena kao materijali kojima se prostor može graditi, načini na koje ih on apsorbira te kakve zone u prostoru nastaju njihovom akumulacijom – sigurne, nesigurne, učvršćene, oštre, nestabilne, zgusnute".

Kroz trajanje izložbe instalacija se "taloži" svakodnevnim raštimavanjima koja u nju umjetnica unosi mijenjajući položaje predmeta ovisno o namjeri, slučajnosti, potrebi, događaju ili nekoj drugoj intervenciji koja se dogodi unutar prostora instalacije/galerije. Rad je stoga djelomično improvizacijski. Korištene predmete Gatolin bira tako da svaki ima svoju suprotnost unutar cjeline (neki su osobni, a neki nađeni, cijeli ili slomljeni, uporabni ili potpuno neupotrebljivi), što stvara tenziju iz koje umjetnica može pokrenuti «neke slučajnosti, kaose i promjene».

Prvi oblik ovog istraživanja prostora razvio se u sklopu završnog rada na preddiplomskom studiju Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izložba je izložba je dio programa Interface 2018, a otvorena je do 21. studenog.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 19.11.2018