Industrija u galeriji | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Industrija u galeriji

Kustoski desk otvara se kako bi, osim razgledavanja izložbenog postava, posjetitelji i sami mogli sudjelovati u prikupljanju i dokumentiranju predmeta vezanih za industrijsko nasljeđe.

30.08.2018 - 10.09.2018 , Karlovac - Galerija Zilik
  • A
  • +
  • -

Udruga KA-MATRIX u sklopu ovogodišnjeg programa Nova kultura_ Hibridni grad .018 u partnerstvu s Gradskim muzejom u Karlovacu u karlovačkoj galeriji ZILIK u četvrtak, 30. kolovoza u 19 sati otvara kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije

Kustoski desk zamišljen je istovremeno kao informativni pult, dokumentacijski centar, multimedijska izložba i umjetnička instalacija. Program u ZILIK-u omogućuje posjetiteljima razgledavanje dijela postava virtualnog muzeja, ali i direktno sudjelovanje u prikupljanju novih eksponata vezanih za karlovačko industrijsko nasljeđe. Posjetitelji su pozvani donijeti predmete iz vlastitih kolekcija (fotografije, proizvode i uređaje) koje će voditelji programa dokumentirati (fotografirati/digitalizirati, skenirati) i na licu mjesta uvoditi u virtualni muzej.

Za vrijeme trajanja programa organizirana je i radionica dokumentiranja predmeta vezanih za karlovačku industrijsku baštinu kako bi se sudionicima pojasnio način rada kustosa dok uvodi nove artefakte u bazu podataka. Kustoski desk otvoren je za javnost kako bi, osim razgledavanja izložbenog postava, posjetitelji i sami mogli sudjelovati u prikupljanju, bilježenju, dokumentiranju i objavljivanju prikupljenih informacija.

Virtualni muzej karlovačke industrije pokrenuo je Gradski muzej Karlovac 2014. godine kako bi u virtualnoj sferi prevladao fizička ograničenja u prikupljanju i prezentaciji artefakata te dokumentiranju proizvodnih procesa i prostora, kao i u pozicioniranju čitavih spomeničkih kompleksa u društveno-povijesni kontekst.

Kustoski desk Virtualnog muzeja otvoren je do 10. rujna

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 28.08.2018