Inkluzivnim teatrom protiv mobbinga | kulturpunkt

Najave Performans

<

Inkluzivnim teatrom protiv mobbinga

Kazališni performans Dosta! prvi je nastup bilingvalnog inkluzivnog teatra u Hrvatskoj koji obrađuje temu zlostavljanja na radnom mjestu.

20.01.2018 , Zagreb - Centar za kulturu Trešnjevka

FOTO: Cekate / Web

CeKaTe poziva na premijeru bilingvalnog performansa Dosta! koji će izvesti gluhi i čujući glumci/glumice u subotu, 20. siječnja u Centru za kulturu Trešnjevka s početkom u 19 sati

Dosta! je prvi performans bilingvalnog inkluzivnog teatra u Hrvatskoj koji  obrađuje temu zlostavljanja (mobbinga) na radnom mjestu, a namijenjen je i gluhoj i čujućoj publici.

Performans je nastao u sklopu projekta Znak i riječ koji je prvi takav projekt koji promovira jednakost i kulturno-umjetničku suradnju čujuće i gluhe zajednice koristeći metodu bilingvalnog teatra. Radi se o tipu kazališne izvedbe u kojoj svaki lik performansa dobiva svojeg čujućeg i gluhog izvođača koji taj lik interpretiraju i publici prenose koristeći se simultano znakovnim i glasovnim jezikom. Na taj način osigurava se razumijevanje i uključenost i čujuće i gluhe publike koja ovakav tip izvedbe može pratiti simultano i bez prevoditelja.

Ulaz na performans je besplatan. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 15.01.2018